Minden ami mozgás, minden ami öltözködés

Ideális sportmelltartó kiválasztása

2023. május 06. 09:20 - iconic.hu

Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a sportruházat kényelme és funkcionalitása, hiszen a sportolás már rég nem csak a profik és a versenyzők számára fontos, hanem egyre több embernek jelent hobbiként, életmódként vagy egyszerűen csak kikapcsolódásként is. Azonban sokan nem gondolnak arra, hogy a sportmelltartók is fontos részei lehetnek a sportruházatnak. Pedig ezek a kis ruhadarabok nem csak a kényelmet és a megjelenést, de az egészséget is szolgálják.

sportmelltarto-valasztas.jpg

A sportmelltartók elsődleges szerepe az, hogy kényelmes és biztonságos tartást biztosítsanak a mellnek a sportolás közben. A megfelelően kiválasztott sportmelltartó segít csökkenteni az esetleges sérülések kockázatát és minimalizálja a kellemetlen mozgásokból, ugrásokból, futásból vagy más intenzív mozgásból adódó diszkomfortot. Fontos azonban, hogy a sportmelltartó anyaga ne csak támogató legyen, hanem légáteresztő és nedvességelvezető is, így megfelelő szellőzést biztosít a bőrnek.

Ha sportmelltartót vásárolsz, figyelj az anyagra is! A pamut vagy egyéb nehéz, nedvességet nem elvezető anyagok elkerülése a fontos. Érdemes olyan sportmelltartót választani, amely tartalmaz egy kis százalékban elasztánt, így az anyag rugalmasabb lesz és jobban illeszkedik a testre. Emellett érdemes figyelni a pántok vastagságára és a melltartó merevségére is. Túl merev anyagból készült sportmelltartó kellemetlen lehet a viselője számára, és nehezen alkalmazkodik az alakhoz.

A sportmelltartók több típusa közül is választhatsz, az aktivitástól függően. Az ún. közepes vagy nagy hatásfokú sportmelltartók elsősorban a nagyobb terhelést igénylő mozgásformákhoz, mint például a futás vagy a tenisz ajánlottak. Az ilyen típusú sportmelltartók általában merevebb anyagból készülnek, és szélesebb vállpántokkal, valamint erősített varrással rendelkeznek a nagyobb biztonság érdekében. Az alacsony vagy közepes hatásfokú sportmelltartók viszont inkább könnyedebb, rugalmasabb any

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iconic.blog.hu/api/trackback/id/tr118117332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása